Letos si motocyklový svět počkal. Většina světových výrobců si nechala představení novinek až na Milán a nad italskou průmyslovou metropolí nakonec skutečně zahřmělo! Byli jsme tam a přinášíme první reportáž. Nepřehlédněte ani skvělé ohlédnutí do zákulisí a minulosti Grand Prix na území bývalého Československa či vůbec první test zbrusu nového BMW S 1000 RR. Za pár dní bude mít premiéru film Burácení – dali jsme slovo oběma hlavním protagonistům



MH Rozhovor
Chlapec a dívka z nového motorkářského filmu Burácení

Když vstoupí do místnosti Vica, přijde něžnost, hravost a trochu zdravé zlobivosti. Když vstoupí Tomáš, je přítomna klidná síla. Je to chlap, kterýho chcete mít za sebou, ale rozhodně ne proti sobě. Být s oběma pohromadě znamená hodně smíchu a přirozené pohody, a v tomto duchu probíhal rozhovor o Burácení.

 

 Motohouse 12/2014



MH Exclusive – 2015 BMW S 1000 RR

Ručička otáčkoměru právě přetnula číslovku 14 000. I když se ze všech sil snažím, z koutků očí se samovolně vyplavují jemné slzičky nadšení. Nové S 1000 RR mi právě ukázalo svět, o kterém jsem si až doteď myslel, že neexistuje.

 

Motohouse 12/2014 



VELETRH EICMA – NOVINKY 2015

Milánský veletrh EICMA je za námi a rozhodně toho nepřinesl málo. Před měsícem v Kolíně výrobci odkryli karty, ale tohle už byl ostrej mač. A nejlíp z toho vyjdeme my, ti, co milujou motorky. Žádný z výrobců nezůstal stranou a tady máte všechny novinky 2015 pěkně pohromadě a s obrázky.

 

Motohouse 12/2014Motohouse 12/2014 



VELETRH EICMA – Zajímavosti

O tom, že naše redakce má nového člena jsme už informovali. Petr přišel z jednoho úspěšného pánského časopisu a my toho v Miláně využili. Dali jsme mu do ruky foťák a řekli: „Foť si, co ti přijde zajímavý…“ Tady je výsledek jeho snažení.

 

Motohouse 12/2014 



MH Exclusive: Horex VR6 Roadster

Když jsem se s ním setkal dřív, motali se kolem něj spíš němečtí manažeři v oblecích, co mají na desetinu milimetru přesně zastřižené i nehty na nohách. Člověk z toho stroje cítil pověstnou německou přesnost, ale trochu mu chyběla duše (nebo koule, chcete-li). Jenže tady, na srazu kafáčů v Glemsecku (reportáž v minulém čísle MH), působí úplně jinak. Výsostný znak značky Horex, královská koruna, láká už z dálky, stejně jako čtveřice zaparkovaných motorek,

 

Motohouse 12/2014 



Distinguished gentleman’s ride

Nebývale slunné odpoledne koncem září zažila Praha a motorkáři, kteří dorazili z různých koutů republiky. Všichni se báječně bavili. Vždyť projet pražské křižovatky na červenou a opřít si motorku o Husův pomník na Staroměstském náměstí se nepodaří každý den

 

Motohouse 12/2014 



Harley-Davidson Street 750

Pro Harley je to první úplně nová platforma od roku 2001, tedy od představení vodou chlazeného VRSC, a je jasné, kam s ní H-D míří. Už nechce být výrobcem pouze pro movité. Proč ten posun? Mít fanouškovskou základnu, která si kromě motorek koupí všechno, na čem najde to „svoje“ logo, je opravdové požehnání. Bundy, propisky, klíčenky, suvenýry nebo otvíráky flašek – tohle všechno hárlejáci milují. Fabrika si je ale moc dobře vědoma, že těchto zákazníků bude ubývat. A proto je čas podívat se i někam jinam…

 

Motohouse 12/2014 



JAK JEZDIT: Jak to dělat ve městě

Tématem tohoto vydání Motohouse je „motorka ve městě“. Zde je pokladnice našich postřehů o jízdě ve městě. Postupně jsme je nashromáždili od okamžiku, kdy jsme coby balíci z Liberce, Poděbrad, Mladé Boleslavi, Mladé Vožice poprvé přijeli na motorce do metropole

 

Motohouse 12/2014 



Kawasaki Ninja 300 Cup

Nejsme ve Španělsku ani v Itálii. Čistě silničních závodnických příležitostí k výchově dětí je u nás málo. Standardní je začít na minibiku, potom přejít na Mini GP a najednou je klukovi dvanáct. Ale posadit takový dítě na šestistovku je blbost. Budete řešit otázku, co dál. My pro vás máme dobrej tip.

 

Motohouse 12/2014 



MH Test: Moto Guzzi California 1400 Custom

Je geniální, je svá a ze zástupu černo-chromových cruiserů nejen designem vybočuje dost výrazně. Novinka loňské sezony je sice Italka, ale přišla ze zámoří. Moto Guzzi se totiž rozhodla výrazně zvýšit odbyt ve Spojených státech a tento model k tomu měla značce pomoct. A jakoby náhodou se zrovna otevíralo nové a prudce moderní designové studio Piaggio Group (kam Guzzi patří) v kalifornské Pasadeně, a do něj nasadili legendu mezi designéry mistr Miguel Galluzzi.

 

Motohouse 12/2014 



Čtenářský test: KTM RC8

Přirovnávat motorku k ženě je nesmysl. U motorek se vám líbí jedna tak moc, až nabudete dojmu, že ji milujete a chcete jen ji a žádnou jinou. U žen, jak víme, to bývá úplně jinak. Každý kluk od motorek zná okamžik, kdy se odněkud objevila „ta pravá“. Letmo jste ji zahlédli, jak se mihla kolem, a najednou bylo všechno úplně jinak. V hlavě vám to šrotuje a není okamžiku, kdy byste na ni nemysleli. Zamilovali jste se a není cesty zpět.

 

Motohouse 12/2014 



Enduro-škola, tentokrát s obličejem je slunci

Už jste si asi zvykli nacházet na tomto místě tipy, jak posouvat své jízdní enduro dovednosti dál, přičemž jak na konci každého dílu zmiňujeme, bez pravidelného tréninku to vlastně vůbec nejde.Jenže právě během zkoušení zmíněných fint se jistě někdy setkáváte s tím, že některá věc nevyjde hned napoprvé, takže sem tam nad člověkem jednoduše vyhraje fyzika a následně nekompromisní gravitace.

 

Motohouse 12/2014 



Ladičky ve vzduchu

K pocitu štěstí a vnitřní pohody stačí každému něco jiného. Mně s Gasem k tomu na sklonku letošní sezony stačilo si skvěle zajezdit na nových motokrosech v rámci prezentace Yamahy. YZ 125 pro některé výrobce mrtvý projekt, pro Yamahu přežívající model? Možná. Každopádně pro mě nejlepší svezení z celého dne. Pod ruce mi přišla až v jeho druhé polovině. Za sebou jsem měl už všechny ostatní dvou- i čtyřtaktní modely, a možná proto jsem už nic neočekával.

 

Motohouse 12/2014

 


SPORT – Finále MotoGP

Mladý pán se baví. Marc Márquez (21 let) obhájil – a má tedy na svém kontě celkem čtyři mistrovské tituly! Rossimu je 35 a má titulů devět. Tohle začínají být velezajímavé počty…

Motohouse 12/2014 

 



GRAND PRIX Brno 1/2část

Projdeme se dobou, kdy motocyklová GP byla něčím úplně jiným než teď. Při surfování archivem fotek automotodromu vás přepadne úcta a obdiv – k těm lidem i k tomu, co dokázali… Závody mistrovství světa silničních motocyklů se od roku 1949 konaly v mnoha zemích a s výjimkou Antarktidy zavítal tento závodní kolotoč na všechny kontinenty. Svět se však nedělí jen takto čistě geograficky…

 

Motohouse 12/2014



Svět customů

Yamaha Yard Built

Yamaha je dalším velkým výrobcem, který se zostra pustil na customovou scénu. Po zajímavém projektu Hypermodified, kde si to mezi sebou rozdali pánové Sands, Walz a Lazareth, se pustila do rozsáhlejší akce Yard Built. V ní různé dílny upravují Yamahy a následně na základě každé přestavby připraví také kit dílů, který si můžete koupit a upravit si pomocí nich svoji motorku. Největší show se zatím odehrává kolem dvou modelů, které si o přestavbu vyloženě říkají – XJR 1300 a SR400.

Motohouse 12/2014 



Rozhovor – kaskadér Martin Krátký

Martin Krátký je takový týpek. Když ho poprvé potkáte, asi byste o něm neřekli, že je to náš nejúspěšnější stuntrider. Zajímalo nás, jak se má, a tak jsme za ním zajeli na jeho domovský letiště v Tchořovicích, kde trénuje.

 

Motohouse 12/2014 



TV Italian trip MV AGUSTA

Zajímá vás, jak probíhá natáčení reportáží do Autosalonu na Primě? U jedné takové jsme byli a na vlastní pot okusili, že svět pohyblivých obrázků není vůbec žádná sranda. Úkol byl jasný – vyrazit do italského města Varese, půjčit si tam několik fajnových motorek od MV Agusty a dát jim na místních silnicích pořádně do těla. A během toho samozřejmě natočit reportáž pro Primu a udělat i hezký obrázky pro náš časák.

 

Motohouse 12/2014 



PŘESTAVBA

V prosinci bude mít premiéru nový český film Burácení. Hlavní roli si v něm kromě Tomáše Hajíčka (viz rozhovor na straně 46) zahrála taky motorka. A ne jen tak ledajaká! Zlaťák, jak filmový tým kolem Adolfa Ziky tenhle stroj pojmenoval, je hardcore chopper, který jako by přiletěl ze šedesátých let. Zadní kolo pěkně natvrdo, springerová vidle, sedačka z plechu, vejfuky, co dělaj pořádnej kravál, a obří dvouválcové véčko, americká klasika. Člověk rád zavzpomíná na staré časy

Motohouse 12/2014

 


Motohouse (CZ i SK) 12/2014 v prodeji od středy 19. listopadu 2014
• cena 99 Kč (SK verze 3,80 €)
• roční předplatné 750 Kč, 880 Kč s katalogem (SK roční předplatné 29 €)
• info předplatné: www.send.cz
• info časopis: www.motohouse.cz

 

Motohouse 12/2014 

 

• digitální podoba časopisu již teď na:

FLOOWIE: http://www.floowie.com/cs/zobrazeni/mh-12-2014

PUBLERO: https://cs.publero.com/title/motohouse/12-2014

 

Motohouse 12/2014

Foto: motohouse

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno